vrijdag, 8. juli 2011 - 14:46

Vader stak woning Hoofddorp met 2 jerrycans in brand

Hoofddorp

De vader van het omgekomen gezin bij de brand in de Hoofddorpse woning heeft de brand zelf op meerdere plaatsen in de woning met benzine gesticht. Dat is de conclusie in het afgeronde rapport dat vrijdag door de politie is bekendgemaakt.

De politie Kennemerland heeft onder leiding van het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek verricht naar de tragische brand in Hoofddorp. De nabestaanden zijn vrijdag van de onderzoeksresultaten op de hoogte gesteld.

Opzettelijke brandstichting
Uit het onderzoek is gebleken dat er sprake is geweest van opzettelijke brandstichting. De bevindingen zijn dat de vader de brand heeft aangestoken.

De vijf slachtoffers zijn de vijf bewoners van de woning aan de Haya van Somerensingel 15 in Hoofddorp: de vader, de moeder en hun drie kinderen. Zij zijn alle vijf overleden ten gevolge van de brand, er is geen sprake van andere verwondingen.

Conclusie en constateringen
Vast is komen te staan dat er sprake is van opzettelijke brandstichting. Deze conclusie volgt uit de navolgende constateringen waarbij er meerdere afzonderlijke brandhaarden zijn gevonden. De brand is op meerdere plekken in de woning aangestoken middels motorbenzine. In de woning zijn 2 jerrycans aangetroffen. Een technische oorzaak kan worden uitgesloten. Er is geen braakschade aan de woning.

De bevindingen uit het forensisch en tactisch onderzoek zijn, dat de vader de brand heeft aangestoken en dat hij daarbij geen hulp van buitenaf heeft gehad. De brandweer was snel ter plaatse maar heeft helaas geen van de 5 gezinsleden uit de brand kunnen redden.
Provincie:
Tag(s):