zaterdag, 10. december 2011 - 17:56

Val treinreiziger is oorzaak noodlottig ongeval met trein

Apeldoorn

De 55-jarige man uit Apeldoorn die afgelopen nacht op station Apeldoorn Osseveld om het leven is gekomen is na een val op het perron door de trein geraakt en meegesleurd.

Dit is de conclusie van het onderzoek van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) naar de omstandigheden van de dood van de treinreiziger.

Net voor 01.00 uur, kwam het slachtoffer met zijn echtgenote met de trein aan op het station in Apeldoorn. Uit het onderzoek van de Spoorwegpolitie van het KLPD blijkt dat ze zijn uitgestapt en op het perron liepen, toen de man plotseling het evenwicht verloor, viel en door de vertrekkende trein werd geraakt. De man was vrijwel op slag dood. De Spoorwegpolitie werkte in haar onderzoek samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat en maakte gebruik van verklaringen van getuigen en het NS-personeel en van forensisch onderzoek door een specialist aan de trein.

In eerste instantie werd gemeld dat het slachtoffer mogelijk bij het uitstappen was blijven haken aan de trein maar hiervan is tijdens het onderzoek niets gebleken.
Provincie:
Tag(s):