zaterdag, 12. februari 2011 - 12:29 Update: 08-07-2014 1:00

Van Basten: 'Ik word onterecht nagetrapt door Ajax en dat doet pijn'

Amsterdam

(Elfvoetbal)Marco van Basten vindt het genoeg geweest. De voormalig trainer van Ajax werd door zijn club afgeschilderd als de veroorzaker van de ellende bij de club.

Maar dat ligt anders, zo stelt de hoofdpersoon.

"Ik heb lang mijn mond gehouden, maar toen zélfs directeur Rik van den Boog het erover had dat ik carte blanche heb gehad, vond ik het tijd om wat te gaan zeggen", vertelt Van Basten in het AD. De trainer zou alles voor het zeggen hebben gehad. "Onzin, grote onzin. Ik handelde niet alleen, maar juist in gezamenlijkheid met de directie."

Van Basten werkte samen met Henri van der Aat (commercieel directeur) en Jeroen Slop (financieel directeur). "Zij hebben afstand van me genomen, terwijl ze medeverantwoordelijk waren. Heel erg teleurstellend. Alles is besproken met elkaar. Nu is het Van Basten dit en dat. Ze zijn zich achter mij gaan verschuilen."

"Ik kwam daar en wilde trainer/coach van het eerste elftal zijn. Ik wilde een nieuwe algemeen directeur, want John Jaakke was weg, ik wilde ook een technisch directeur. Uiteindelijk stelde ik Danny Blind aan en kwam Rik van den Boog. Eerst dacht men dat ik het allemaal wel in mijn eentje kon. Natuurlijk niet. Zo leid je geen bedrijf."

"Ook nadat het zogenaamde Rapport Coronel is ingevoerd, heb ik alles in gezamenlijkheid gedaan. Echt alles. Dan is het niet fair om mij elke keer neer te zetten als degene die Ajax financieel aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Ik had de hoop om op een goede manier dingen voor elkaar te krijgen. Als je dan deze verhalen achter je aan krijgt, denk ik; Jezus! Toen ik wegging heb ik dat netjes gedaan, heb alles en iedereen heel gelaten. Daarom doet dat natrappen pijn", stelt Van Basten.
Categorie:
Tag(s):