woensdag, 16. november 2011 - 9:19 Update: 08-07-2014 0:55

Van Basten: 'Ligt hoogtepunt Oranje alweer achter ons?'

(ElfVoetbal)Toen hij zelf bondscoach van Nederland was, had hij ook altijd een betere wedstrijd gezien onder zijn leiding dan er in werkelijkheid gespeeld was. Als analist is het duidelijker makkelijker en harder oordelen. Marco van Basten liet gisteren als beoordeler bij Veronica geen spaan heel van het droevige Oranje dat met 3-0 verloor van Duitsland.

"Ik vond Duitsland in de tweede helft nog beleefd voor Oranje", aldus Van Basten. "Ze namen duidelijk gas terug na de 3-0. Als ze hadden gewild, hadden ze vaker kunnen scoren. Nederland werd overklast. In de organisatie was Oranje veel te vaak de weg kwijt. Dat is zorgwekkend en een punt van aandacht voor de bondscoach. Ook verdedigend was het zeer matig. Fysiek lijden ze geen probleem, maar positioneel... Het lijkt wel of het hoogtepunt van dit Oranje alweer achter ons ligt."

Ook zijn sidekick en collega Ruud Gullit sprak harde woorden. "Je zag het de laatste interlands al aankomen. Ik ben echt wel een beetje geschrokken. Het positiespel was niet goed en de instelling vond ik ook niet goed. Bij de derde goal moet je compact staan. Maar dat blok wat er normaal staat, werd nu volledig weggespeeld."
Categorie:
Tag(s):