maandag, 31. oktober 2011 - 8:51 Update: 08-07-2014 0:56

Van Basten wilde Ajax-functie niet meer door houding Cruijff

(Elf Voetbal) En de soap en de verklaringen rond Ajax, Marco van Basten en Johan Cruijff gaat maar verder. Marco van Basten heeft nu verklaard, dat hij heeft afgezien van een baan in de directie bij Ajax doordat Johan Cruijff voet bij stuk hield wat betreft de namen in de Adviesraad.

Dat laatste orgaan wilde Cruijff op het laatste moment oprichten. "Er werden voor de adviesraad enkele namen geopperd van mensen die voor mij en voor de andere vier commissarissen niet acceptabel waren", zegt Van Basten, die voor de Raad van Commissarissen droomkandidaat was, in Het Parool. In de Adviesraad zou onder andere de bekritiseerde Tscheu La Ling moeten zitten.

Afgelopen donderdag legde Cruijff die beschuldigingen naast zich neer. "Zij vertellen halve waarheden", reageerde de voormalige nummer veertien over de vier andere rvc-leden, met wie hij in de clinch ligt. Hij sprak al met de onderzoekscommissie die de breuk in de rvc wil lijmen. "We hebben goede hoop dat het goed komt", stelde Keje Molenaar namens de commissie, die ook sprak met de andere rvc-leden.

Financieel directeur Jeroen Slop, die zich vorige week ziek meldde, gaat vandaag weer aan het werk.
Categorie:
Tag(s):