dinsdag, 8. november 2011 - 14:32 Update: 08-07-2014 0:55

Van Bommel: "Het WK in 2014 ga ik niet meer meemaken'

(Elf Voetbal) Mark van Bommel twijfelt nog over zijn toekomst als international na het EK van komende zomer. …én ding weet hij in ieder geval zeker. "Het WK in 2014 in Brazilië ga ik als speler zeker niet meer meemaken."

Van Bommel denkt na over een verlenging van zijn interlandcarrière. "Maar dat heeft niets met Van Marwijk te maken. Wel weet ik dat ik het WK in 2014 in Brazilië als speler zeker niet meer ga meemaken en Bert (Van Marwijk, red) wel als bondscoach", aldus Van Bommel in De Telegraaf.

De KNVB en Van Marwijk naderen een akkoord over een nieuwe verbintenis tot het EK van 2016. "Ik begrijp de KNVB heel goed. We blijven met Oranje progressie boeken in ons spel en als team. Ook nadat we tweede van de wereld zijn geworden en zelfs dicht bij de wereldtitel waren. Het niveau ligt gewoon erg hoog en daar is een bondscoach medeverantwoordelijk voor."

"Een mooi meetpunt elke maand is hoe graag alle spelers naar Oranje komen uit alle windhoeken van Europa. Zelfs als internationals geblesseerd zijn, komen ze naar Noordwijk om pas definitief af te haken als ze de interlands met Oranje echt niet halen", gaat Van Bommel verder.

Van Bommel begrijpt de keuze van Van Marwijk om aan te blijven als bondscoach. "Hij werkt op het hoogste niveau en als er echt een Europese topclub langskomt, zal de voetbalbond hem ongetwijfeld niets in de weg leggen. En wat betreft z'n houdbaarheidsdatum; het is toch een andere job dan die van clubtrainer, die iedere dag met zijn spelers op het veld staat. Een bondscoach staat eens in de maand een paar dagen op het veld, waarbij je ook een natuurlijke doorstroming hebt van talent."
Categorie:
Tag(s):