woensdag, 27. juli 2011 - 19:24

Van Bommel: ‘Rommel bij website crisis.nl’

Den Haag

Volgens Tweede Kamerlid Harry van Bommel is het een rommeltje bij de website crisis.nl. Die website moet burgers informeren bij rampen maar blijkt in geval van nood slecht of niet bereikbaar.

De site kan grote bezoekersaantallen niet aan en gaat in noodsituaties plat, zo bleek ook begin dit jaar bij de brand in Moerdijk. Ook is er grote onduidelijkheid over de kosten, contracten en het testen van de site.

Al in 2007 stelde voormalig SP-Kamerlid Arda Gerkens de problemen bij crisis.nl aan de orde. De minister van Binnenlandse Zaken antwoordde toen dat uit regelmatige ‘stresstests’ was gebleken dat de site voldoende was toegerust om grote aantallen bezoekers te bedienen.

Inmiddels heeft de minister van Veiligheid en Justitie besloten dat er een geheel nieuwe website moet worden ontwikkeld. ‘Hieruit blijkt dat het bij crisis.nl echt een rommeltje is en je er niet komt met enkele aanpassingen van de site. Het kabinet heeft de Kamer onterecht gerustgesteld met het verhaal dat de site voldoende was toegerust om grote aantallen bezoekers te verwerken’, aldus Van Bommel.
Provincie:
Tag(s):