zaterdag, 9. april 2011 - 11:09 Update: 08-07-2014 0:59

Van den Boog: 'Aflopende contracten jeugdtrainers worden niet verlengd.'

(Elfvoetbal) UPDATE: Ajax spreekt tegen dat de groep van Cruijff moet vertrekken uit Amsterdam. Volgens Van den Boog worden de aflopende contracten van de jeugdtrainers voorlopig alleen niet verlengd.

"Wij vinden het niet verstandig om op dit moment, onder de huidige omstandigheden, contracten te verlengen. Dat is iets anders dan dat we mensen ontslaan of op non-actief zetten, want dat is helemaal niet aan de orde en dat hebben we ook niet als zodanig besproken met de betrokkenen."

"Dus inderdaad, Dennis Bergkamp en Wim Jonk werken gewoon nog bij Ajax", gaat Van den Boog verder tegenover het AD. "We kunnen met deze jeugdtrainers desnoods tot 1 juli wachten, al is dat niet ideaal. Maar er is nu geen haast bij. In de tussentijd werken we gewoon door."

Eerder zorgde Rik van den Boog voor nieuwe onrust binnen Ajax. De algemeen directeur deelde vrijdag mee dat Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Ruben Jongkind en Bryan Roy per 30 juni op non-actief worden gesteld.
Dit kwartet stelde samen met Johan Cruijff en andere oud-spelers het technisch rapport 'Op weg naar georganiseerde chaos' samen. Het inmiddels opgestelde bestuur en de directie weigerde dit rapport uit te voeren, waarna de boel escaleerde. Nu besloot de clubleiding om de vier jeugdtrainers de wacht aan te zeggen.

Volgens De Telegraaf werd vrijdag tijdens de mededeling gevraagd of er niet moest worden gewacht op de 'vredesmissie' van een Ajax-delegatie bij Cruijff, sprak Van den Boog duidelijke woorden. "Ik heb als directeur niets te maken met deze actie." Het viertal was overigens niet bij de bewuste bespreking aanwezig.
Categorie:
Tag(s):