donderdag, 17. maart 2011 - 11:08

Van den Boog dreigt niet te willen spelen, De Boer pakt het beter op

(Elf Voetbal) Verdacht is het natuurlijk wel. Maar om nou de tegenstander meteen van manipulatie te beschuldigen... Algemeen directeur Rik van den Boog deed het wel en verdenkt Spartak Moskou van smerige politieke spelletjes.

Wat was er aan de hand? Miralem Sulejmani moest gisteren bijna zes uur doorbrengen op het vliegveld in Moskou. Volgens de Russen waren de papieren van de Servische aanvaller niet helemaal in orde. Hij miste daardoor de training op het kunstgras.

Van den Boog was woedend en liet zich in De Telegraaf gaan over de slechte gastvrijheid in Rusland. "Dit is manipulatie. Laat iemand van Spartak regelen dat hij het land binnenkomt. Dit lijkt het Rusland van veertig jaar terug. We spelen echt niet als dit niet goed komt", dreigde de algemeen directeur zelfs.

Volgens de luchthavenmedewerkers zou toestemming van de algemeen directeur van Spartak Moskou voldoende zijn om voor Sulejmani de landsgrenzen te openen. Maar die directeur, Valeri Karpin, is tevens hoofdtrainer en stond op hetzelfde moment als Ajax op een ander trainingsveld.

Verdacht is het daarom natuurlijk wel. Maar of het nou verstandig is om een tegenstander zo tegen je in het harnas te jagen als Van den Boog doet? Coach Frank de Boer pakte het beter op. Die maakte een kwinkslag en richtte zich meteen op wat belangrijk is: het voetbal en de 1-0 achterstand in het Europa League-duel. "Of er sprake is van koude oorlogsvoering? Het is hier in elk geval wel koud. Ik ga altijd uit van het positieve van de mens en kan me niet voorstellen dat dit expres gebeurt", zei hij in het Algemeen Dagblad.

Vervelend is het wel, want het schopt een voorbereiding aardig in de war. "Natuurlijk is het niet leuk om zo lang op een vliegveld te zitten. En dat hij de training miste, is lastig. We spelen op kunstgras en het is toch goed om daar even op te lopen. Dan kun je als speler de wedstrijd vast afbeelden in je hoofd. Ik had hem er graag bij gehad."
Categorie:
Tag(s):