maandag, 11. april 2011 - 13:19 Update: 08-07-2014 0:59

Van den Boog lijkt handdoek in de ring te gooien

Amsterdam

(Elfvoetbal) Hij zei het niet letterlijk, maar Ajax' algemeen directeur Rik van den Boog leek gisteren bezig met een afscheidsinterview met de NOS. "Er is een tijd van komen en een tijd van gaan," aldus Van den Boog, voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Groningen (2-0).

Van den Boog leeft in onzekere dagen. De Raad van Commissarissen en het bestuur van Ajax heeft hun functie ter beschikking gesteld. De algemeen directeur liet gisteren duidelijk doorschemeren niet te verwachten dat de nieuw te benoemen Raad van Commissarissen door wil gaan met de huidige directie, die lijnrecht tegenover Johan Cruijff staat.

"Wij hebben drie jaar onze rol gespeeld," aldus Van den Boog. "Er is in tijd van komen en er is een tijd van gaan. De nieuwe Raad van Commissarissen zal de juiste mensen moeten neerzetten van wie zij vinden dat ze het schip verder kunnen brengen en die draagvlak hebben binnen de organisatie."

Van den Boog liet bij woord en daad zien dat een verzoening met Cruijff niet aan de orde is. De algemeen directeur zou aan de jeugdtrainers van Ajax hebben laten weten de contracten van Cruijffs protegés Dennis Bergkamp en Wim Jonk (voorlopig) niet te willen verlengen.

Hun contracten lopen na dit seizoen af. Tegen de NOS zei de algemeen directeur over Cruijff: "Ik denk dat het heel lastig is voor het publiek als een icoon van zijn paard afvalt. Rik van den Boog is zeker niet groter dan Ajax, maar ook Johan is dat niet. Dit is gewoon buiten elke proportie geweest."

Een deel van het publiek liet gisteren tijdens het duel duidelijk zijn voorkeur horen. De harde kern van Ajax zong Johan Cruijff toe en hoonde Van den Boog weg. Zij lijken gezien de reactie van Van den Boog snel hun zin te krijgen.
Categorie:
Tag(s):