zondag, 30. oktober 2011 - 20:16 Update: 08-07-2014 0:56

Van den Brom blij met verdiende derbyzege; Velthuizen verwacht niets ernstigs

[ELF-Voetbal] Wie anders dan Wilfried Bony was zondag verantwoordelijk voor de winst van Vitesse bij De Graafschap (0-1). John van den Brom had na de Gelderse derby een brede grijns op zijn gezicht staan. "Hier staat een tevreden trainer."

"We hebben goed gespeeld, niets weggegeven en de overwinning was dik verdiend. Het enige verwijt dat ik mijn ploeg misschien kan maken is dat we na de 1-0 de kansen op een grotere voorsprong hebben verzuimd te benutten. Daardoor werd het de laatste minuten onnodig toch nog een beetje hectisch", zei de 45-jarige coach na de nipte zege.

Andries Ulderink had wel vrede met het uiteindelijke resultaat. "We hebben te weinig kansen afgedwongen", aldus de De Graafschap-trainer.

Piet Velthuizen viel zondag tijdens de warming-up voorafgaande aan de derby uit met een knieblessure. De 24-jarige doelman verwacht echter geen ernstig blessureleed. "Ik had al wat last van die knie, maar toen ik per ongeluk in de grond trapte, verergerde dat en kon ik niet goed meer schoppen. De dokter gaat ernaar kijken. Het is iets met het kniekapsel van mijn linkerbeen, maar ik denk niet dat het ernstig is."

Eloy Room verving Velthuizen in Doetinchem en zorgde ervoor dat Vitesse voor de vijfde keer dit seizoen de nul hield in de competitie. Van alle Eredivisie-ploegen zijn de Arnhemmers daarmee recordhouder wat betreft het aantal clean sheets.
Categorie:
Tag(s):