maandag, 14. maart 2011 - 8:59 Update: 08-07-2014 0:59

Van der Sar 'niet aan de orde' als vervanger voor Stekelenburg

(Elf Voetbal) Hoewel Edwin van der Sar afgelopen zaterdag tegen Arsenal weer uitstekend keepte bij Manchester United, is hij niet in beeld om de geblesseerde Maarten Stekelenburg te vervangen bij Oranje.

In oktober 2009 deed bondscoach Bert van Marwijk nog wel een succesvolle poging om de nu 40-jarige goalie te strikken.

Van der Sar keepte destijds de interlands tegen IJsland en Noorwegen, omdat Stekelenburg niet fit was. Nu is er weer sprake van een noodsituatie. "Toch is Van der Sar niet aan de orde", zegt de bondscoach in De Telegraaf.

Van Marwijk weet nog niet hoe hij de zaak gaat oplossen. Naast Stekelenburg behoorde alleen Michel Vorm tot de selectie voor de EK-kwalificatieduels met Hongarije. "Het is balen wat Stekelenburg overkomt, maar het is wel iets waarmee je in je achterhoofd rekening houdt. Het kan toch gebeuren en nu moeten we ons beraden hoe hier mee om te gaan."

"Ik speel met de gedacht om twee extra doelverdedigers aan te wijzen vrijdag als ik de selectie bekendmaak", aldus de bondscoach, die eerder al eens Jelle ten Rouwelaar bekeek. Piet Velthuizen en Sander Boschker waren in het verleden vaak derde doelman, maar beiden spelen niet bij hun club.
Categorie:
Tag(s):