zaterdag, 26. februari 2011 - 10:17 Update: 08-07-2014 1:00

Van der Zee: 'Ik ga dinsdag weer bij Ajax aan de slag

(ElfVoetbal) Ajax heeft de arbitragezaak tegen hoofdscout Hans van der Zee verloren.

De arbitragecommissie van de KNVB stelde de Amsterdammers donderdagavond in het ongelijk. Het contract van Van der Zee mag niet ontbonden worden.

Ajax zette Van der Zee eerder deze maand op non-actief, omdat de hoofdscout zich onmogelijk zou hebben gemaakt op de werkvloer. Van der Zee was het niet eens met deze beslissing en spande een arbitragezaak aan. Daarin werd vorige week woensdag van beide kanten flink met modder gegooid.

Van der Zee zou onder meer gebrekkig communiceren en verkeerde aanbevelingen hebben gedaan. De hoofdscout had Rik van den Boog op zijn beurt een griezel en een leugenaar genoemd. Ajax stelde daarop dat 'ontbinding van het contract onvermijdelijk' was. Van der Zee stelde dat hij 'graag onderdeel wilde blijven uitmaken van het scoutingsapparaat van Ajax'.

Vraag is nu of Van der Zee daadwerkelijk terugkomt bij Ajax en in welke vorm hij dan werkzaam blijft bij de Amsterdammers. De club wil de functie van hoofdscout namelijk schrappen.

UPDATE: Van der Zee denkt dinsdag gewoon weer aan het werk te gaan bij Ajax. "Ik wil aanblijven", zegt hij in De Telegraaf. "De uitspraak van de commissie spreekt voor zich. Verder wil ik er nu weinig over kwijt, omdat de aandacht weer op het voetbal moet komen te liggen. Rik van den Boog heeft voor veel onrust gezorgd, terwijl Ajax in een cruciale fase van het seizoen zit. Een algemeen directeur moet juist voor stabiliteit zorgen. De vele felicitaties van mensen binnen en buiten Ajax hebben me goed gedaan."

Het is echter nog steeds onduidelijk of Van der Zee wel zal terugkeren, want Ajax is daar nog niet uit. "Ik heb begrepen dat Ajax zich intern aan het beraden is. Ik wacht af." Frank de Boer weet het in ieder geval al. "Ik heb begrepen dat de directie niet meer met hem verder wil. Ik ben geen partij, maar sta achter de directie."
Categorie:
Tag(s):