dinsdag, 15. maart 2011 - 22:12 Update: 08-07-2014 0:59

Van Gaal kan onderhoud met Vitesse 'niet ontkennen noch bevestigen'

Arnhem

(Elfvoetbal) Dat Louis van Gaal Bayern München aan het eind van het seizoen verlaat, is niet onopgemerkt gebleven. De trainer kreeg vlak na de bekendmaking al twee telefoontjes, waaronder één uit Nederland.

UPDATE (2): Vitesse heeft met een officieel statement op de website haar eigen technisch directeur Ted van Leeuwen tegengesproken. "Vitesse heeft met verbazing kennis genomen van de berichtgeving over de vermeende interesse in Louis van Gaal. De club laat weten enorm veel respect te hebben voor Van Gaal en erkent zijn vakmanschap. Desondanks is het niet bij Vitesse opgekomen om Van Gaal te benaderen. Dit is ook niet gebeurd", verklaren de Arnhemmers.

UPDATE (1): De Nederlandse club die Van Gaal heeft benaderd, is Vitesse. Marcel Ham, adviseur van eigenaar Merab Jordania, heeft de vertrekkende coach van Bayern gebeld. Technisch directeur Ted van Leeuwen van Vitesse bevestigde dit bericht maandag bij VI.

Eerdere berichtgeving
"In de avond heb ik al twee telefoontjes gehad. Een uit een bepaald land en eentje uit Nederland", zegt Van Gaal tegen Sport1.

De geïnteresseerde clubs moeten wel wat geduld hebben, aangezien Van Gaal na dit seizoen een rustpauze neemt, om terug te keren als bondscoach. "Mijn grootste ambitie blijft nog altijd om coach van een land te worden. Volgend jaar is dan de cirkel rond voor de kwalificatie van het EK, dus kan ik de volgende cyclus misschien oppakken."

De oud-trainer van onder meer Ajax wijst er verder op dat zijn vertrek géén ontslag is: "Er is niet duidelijk op gewezen, terwijl het wel in de persverklaring stond, dat het vertrek een wederzijdse beslissing is geweest. Dat het dus niet zo is dat ik ontslagen ben."
Categorie:
Tag(s):