vrijdag, 20. mei 2011 - 10:52 Update: 08-07-2014 0:58

Van Geel: 'Goede hoop op langer verblijf Miyaichi bij Feyenoord'

[ELF-Voetbal] Feyenoord dreigt een van haar weinige smaakmakers van het afgelopen seizoen definitief kwijt te raken. Ryo Miyaichi krijgt in de voorbereiding op de nieuwe jaargang de kans om zich bij Arsenal te bewijzen. Dit liet manager Arsène Wenger donderdag weten.

The Gunners verhuurde Miyaichi het afgelopen halfjaar aan de Rotterdammers, waar hij een prima indruk achterliet. De 18-jarige Japanner werd mede daarom met extra aandacht in de gaten gehouden door Wenger. "Hij zal zich in de voorbereiding bij ons aansluiten", meldde de trainer op een persconferentie.

"We zullen zien of hij klaar is voor dit niveau en vragen een werkvergunning voor hem aan. We zijn zeer onder de indruk van hem."

Feyenoord maakte er geen geheim van Miyaichi graag nog een jaartje te willen huren. De vleugelaanvaller was in twaalf wedstrijden voor de Rotterdamse club drie keer trefzeker. De Kuipbewoners lijken nu naar een langere samenwerking te kunnen fluiten. Arsenal zou er ook voor kunnen kiezen het talent aan een andere club uit te lenen.

UPDATE: Het is nog altijd niet uitgesloten dat Ryo Miyaichi ook komend seizoen in de Rotterdamse Kuip te bewonderen is. Dat meldt technisch directeur Martin van Geel vandaag in het AD.

Arsenal, dat Miyaichi in de afgelopen maanden aan Feyenoord verhuurde, maakte donderdag kenbaar dat het de 18-jarige Japanner tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan het werk wil zien. Volgens Van Geel is die beslissing voor Feyenoord echter geen verrassing. "We wisten al langer dat hij in de voorbereiding daar zou aansluiten. Maar er is nog goede hoop."

Volgens de Engelse reglementen moet Miyaichi 75 procent van de laatste interlands van Japan afgewerkt hebben om in aanmerking te komen voor een werkvergunning, maar de Japanse jongeling heeft zijn debuut in het nationale elftal nog altijd niet gemaakt. De bond is bereid een uitzondering te maken als Arsenal kan bewijzen dat Miyaichi een 'uitzonderlijk talent' is.
Categorie:
Tag(s):