maandag, 21. november 2011 - 9:19 Update: 08-07-2014 0:55

Van Hanegem boos: 'Zo gingen ze vroeger te werk achter het IJzeren Gordijn'

Rotterdam

(Elf Voetbal) Wouter Bos stond er wel in. Willem van Hanegem niet. Terwijl het juist een dik, omvangrijk boek betrof over de historie van Feyenoord. Daarin veel aandacht voor haar clubiconen. "Dit is kleinzieligheid van de ergste soort."

Twee weken geleden, voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen NEC, werd de dikke Feyenoord-pil officieel gelanceerd. Een boek over en met echte Feyenoorders. Maar geen Willem van Hanegem. "Dat steekt me eigenlijk wel. Niet dat ik om aandacht verlegen zit, maar ik vind het zo sneu van die mensen", geeft de voormalig speler en trainer van de Rotterdammers aan in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Dat, terwijl hij als speler en trainer kampioen werd. "Ik vind het als Feyenoorder pijnlijk. Het gaat hier om een boek dat onder het Legioen verspreid is, er komen clubiconen en anderen aan het woord over hun liefde voor Feyenoord. Als je daar mij dan niet in voor laat komen, dan heb je daar een bedoeling mee. Maar laat me dat dan even weten. Het is kleinzieligheid van de ergste soort. Zo gingen ze vroeger te werk achter het IJzeren Gordijn."

"De man die hierover besloten heeft, is geen Feyenoorder, het moet een klein figuur zijn, eentje die denkt dat hij de geschiedenis kan veranderen. Walgelijk type moet dat zijn. En waarom? Omdat ik af en toe kritisch ben? Omdat ik niet hard genoeg roep hoe goed het financieel weer gaat met Feyenoord? Nou, ik ben gewoon helemaal niet overtuigd van de financiële wederopstandig van mijn club."

"Laat ze het mij maar uitleggen, ik heb geen boekhouden gestudeerd, maar ik begrijp wel dat als je je beste spelers moet verkopen aan PSV en FC Twente, dat je er dan beroerd voor staat. Je verliest in technisch opzicht terrein om je cijfers er op de korte termijn wat florissanter uit te laten zien. Ik zou zeggen, belazer als je het per se wil een ander, maar mij dus niet. Ik trap niet in die hosannaverhalen van die mensen."

"Ze willen toegejuicht worden omdat ze een klein begin hebben gemaakt met het opruimen van de financiële shit die onder hun eigen verantwoordelijkheid is gegroeid. En als je daar niet aan meedoet, word je uit je eigen geschiedenisboek gegumd. Wat een triestheid."
Categorie:
Tag(s):