dinsdag, 21. juni 2011 - 10:27 Update: 08-07-2014 0:58

Van Hanegem haalt uit naar Been: 'Ik ben geen jandoedel'

[ELF-Voetbal] De verstandhouding tussen Willem van Hanegem en Feyenoord-trainer Mario Been heeft weer een deuk opgelopen. Van Hanegem bood vorig seizoen zijn diensten aan, maar daar zag Been van af. Tot frustratie van ´De Kromme´, die denkt dat Been het goedbedoelde aanbod opvatte als een aanval op diens positie.

"Feyenoord zou het gemeenschappelijke belang moeten zijn, maar dat was dus niet zo. Heel triest", zegt Van Hanegem in gesprek met Nusport. "Het blijft mijn club, maar als het weer misgaat, hoeft Been me niet meer te bellen. Ik ben geen jandoedel. Hij zoekt het maar lekker uit", aldus de voormalig topvoetballer. Van Hanegem zocht na de 10-0 verloren wedstrijd tegen PSV contact met Feyenoord om zijn diensten aan te bieden. "Na het gesprek met Mario Been begon hij te klagen dat alles op straat lag. Tja, ik heb een column, schreef op dat we een uitsmijter en een broodje kroket hadden gegeten, heel schokkende details inderdaad."

Volgens Van Hanegem hebben de Rotterdammers zich te kort gedaan met de tiende plek op de ranglijst. Feyenoord had in zijn optiek veel hoger moeten eindigen met het aanwezige spelersmateriaal. . "Die tiende plek was natuurlijk een schande voor dit elftal. Been bleef ook maar zeuren dat er geen geld was en dat het elftal zo jong was. Terwijl hij het jaar ervoor zelf Makaay als oud vuil behandelde. Zo slecht waren die gasten niet, daar blijf ik bij. Ze hadden gewoon bij de eerste vijf kunnen eindigen. Als je dit elftal bij elkaar zou kunnen houden, is Feyenoord over drie jaar kampioen", besluit Van Hanegem.
Categorie:
Tag(s):