woensdag, 8. juni 2011 - 10:35

Van misbruik verdachte zweminstructeur opnieuw aangehouden

Amsterdam

De politie heeft de 53-jarige zweminstructeur uit Uithoorn die wordt verdacht van seksueel misbruik van een jong kind opnieuw aangehouden. Tegen de man is een tweede aangifte gedaan.

De man die les gaf in een zwembad in Aalsmeer werd eind mei al verdacht een kind te hebben misbruikt waaraan hij les gaf. De rechter-commissaris besloot toen dat er onvoldoende bewijs was om de man vast te houden.

Vrijdag 3 juni is de man opnieuw voorgeleid bij de rechter-commissaris nadat hij op woensdag 1 juni voor de tweede keer werd aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een jong kind.

De rechter-commissaris heeft op maandag 6 juni op basis van de tweede aangifte beslist om de 53-jarige zweminstructeur in hechtenis te houden. Omdat de man nu vastzit, heeft de officier van justitie het hoger beroep ingetrokken tegen de eerste beslissing van de rechter-commissaris om de verdachte in vrijheid te stellen.

Vrijdag 10 juni beslist de raadkamer van de rechtbank of de voorlopige hechtenis van de 53-jarige met 30 tot 60 dagen wordt verlengd, of opgeheven of geschorst.

Alle ouders/verzorgers uit de groep van 105 kinderen die onder enkelvoudig toezicht zwemles van de man kregen, zijn inmiddels ingelicht.
Provincie:
Tag(s):