maandag, 23. mei 2011 - 8:39 Update: 08-07-2014 0:58

Van Nistelrooij komt belofte niet na: nooit meer in actie voor PSV

(ElfVoetbal) De PSV-fans die stiekem hadden gehoopt op een terugkeer van Ruud van Nistelrooij naar Eindhoven, kunnen ontwaken uit hun droom.

De 34-jarige aanvaller keert niet meer als actieve voetballer terug naar de club die hij in 2001 verliet.

Toen Van Nistelrooij destijds naar Manchester United vertrok, beloofde hij ooit terug te keren in Eindhoven. Daar ziet hij nu van af. "Als ze dit seizoen een plaatsje in de Champions League hadden afgedwongen, zou ik er nog over hebben getwijfeld. Maar nu is het uitgesloten dat ik volgend seizoen voor PSV speel en dat zal daarna ook niet meer gebeuren", zegt hij in een interview met Sp!ts.

Algemeen directeur Tiny Sanders waagde in de winterstop nog wel een poging. "Hij zei dat ik altijd met open armen ontvangen zou worden. Maar ik wilde niet weg uit Hamburg. Ik kon ook naar AC Milan, omdat Filippo Inzaghi geblesseerd was geraakt. En ook Chelsea had zich voor mij gemeld. Maar ik wilde sowieso niet bij HSV vertrekken. Totdat de enige club kwam waarvoor ik een uitzondering wilde maken: Real Madrid", aldus Van Nistelrooij.

Wat nu, is de vraag. De aanvaller is transfervrij, maar heeft nog geen nieuwe club. "Heel misschien is Engeland nog een optie voor mij", zegt de international. "Maar ik zal eerder weer in Spanje aan de slag gaan. Ik hoop op een mooie competitie en het liefst wil ik ook Europees in actie komen. Weer in de Champions League spelen zou fantastisch zijn. Ik wil zo veel mogelijk aan spelen toekomen om een goede kans te maken op het EK in Polen en Oekraïne."
Categorie:
Tag(s):