dinsdag, 5. april 2011 - 18:21 Update: 08-07-2014 0:59

Van Praag mag zich van KNVB bemoeien met Ajax-onrust

Amsterdam

(Elfvoetbal) Michael van Praag wil graag iets betekenen voor Ajax. Het erelid van de Amsterdammers en de huidige bondsvoorzitter van de KNVB heeft zich op de achtergrond opgeworpen om te bemiddelen in de situatie bij Ajax.

UPDATE:
Van Praag kan desgevraagd partijen in het Nederlandse voetbal bijstaan op basis van zijn deskundigheid, ervaring en netwerk. De KNVB-reglementen staan zo'n rol niet in de weg, zo meldt de Nederlandse voetbalbond in een persbericht. De KNVB en bondsvoorzitter Van Praag onthouden zich van verdere mededelingen over deze clubaangelegenheid.

Eerdere berichtgeving
Op welke manier hij een rol van betekenis wil en kan spelen is nog
onduidelijk, maar Van Praag wil op een onafhankelijke manier zijn oude club de helpende hand bieden, zo weet De Telegraaf.

De bemoeienis komt, nadat ledenraadsvoorzitter Rob Been buiten medeweten van voornamelijk de voetbaltak in de ledenraad een vierkoppige commissie heeft samengesteld, die het spanningsveld tussen Johan Cruijff en de beleidsbepalers van Ajax gaat onderzoeken.

Dat schoot bij met name Keje Molenaar in het verkeerde keelgat. De advocaat beraadt zich op zijn positie in de ledenraad, omdat hij zich ernstig gepasseerd voelt. "Ze zaten met elf man bij elkaar zaterdag en daar was niet één oud-speler bij. Dat vind ik niet bepaald democratisch", aldus Molenaar.

Vorige week woensdag barstte de bom bij Ajax, toen het bestuur verklaarde op te zullen stappen om Johan Cruijff vrij baan te geven. Tot op de dag van vandaag weet echter niemand hoe het nu verder moet bij de club.
Categorie:
Tag(s):