donderdag, 3. maart 2011 - 18:40 Update: 08-07-2014 1:00

Van Raaij: 'Wat heb je nou aan een Cruijff?'

(Elfvoetbal) Harry van Raaij is blij dat er bij PSV geen clubiconen zijn die zich van buitenaf bemoeien met het reilen en zeilen binnen de club. De voormalige voorzitter van de Eindhovenaren deelt daarmee een sneer uit naar Johan Cruijff en Willem van Hanegem, die in het openbaar hun mening geven over wat zich afspeelt bij Ajax en Feyenoord.

"Wat heb je nou aan een Cruijff?", vraagt Van Raaij zich hardop af in NuSport. "Ik heb liever rust in de tent, dan mensen die langs de zijlijn een beetje staan te schreeuwen." De oud-preses doelt daarmee op de kritiek van Cruijff op het beleid van Ajax en de negatieve uitlatingen van Van Hanegem over Feyenoord.

"Wat is het effect geweest van de uitspraken van Van Hanegem? Cruijff komt straks in een adviesraad. Ik heb ook adviesraden om me heen gehad, maar deed toch mijn eigen ding," zegt Van Raaij. "Als je wat roept, moet je verantwoordelijkheid nemen. In een adviesraad neem je die niet. Ik kan PSV ook een wereldelftal aanbevelen, maar is dat ook uitvoerbaar."
Categorie:
Tag(s):