donderdag, 8. september 2011 - 11:40

Veel aanrijdingen door slecht weer

Lelystad

Woensdagmiddag raakten ten gevolge van het slechte weer tientallen automobilisten in de problemen op de Flevolandse wegen. Bij drie aanrijdingen raakten mensen gewond.

Ondanks alle waarschuwingen via radio, televisie en social media vonden een tiental kleine en middelgrote aanrijdingen plaats. Belangrijkste oorzaak van de aanrijdingen: snelheid en afstand

Rond 17.20 uur raakte een 51-jarige man uit Amsterdam ten gevolge van aquaplaning van de weg. Rijdend op de A-6 belandde hij de middenberm en raakte vol een boom. Een mobiel medisch team werd met een traumaheli ingevlogen en ondersteunde het ambulancepersoneel. Nadat de man stabiel werd bevonden werd hij met onbekend letsel overgebracht naar een Amsterdams ziekenhuis. De auto is total-loss.

Ook in Dronten raakte een 28-jarige Drontenaar de macht over het stuur kwijt en gleed op de Havenweg tegen een lantarenpaal. Een 28-jarige passagiere uit Nijverdal is met letsel aan haar pols naar een ziekenhuis overgebracht.

In Lelystad raakte een 82-jarige Lelystedeling gewond toen een bestelauto op de Knarweg achteruit reed de oude man over het hoofd zag. Hij kwam lelijk ten val en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

In de regio Flevoland vonden diverse kop-staart aanrijdingen plaats met uitsluitend materiële schade. De politie adviseert om juist met regen of verminderd zicht dimlicht te voeren, snelheid te verminderen en meer dan voldoende afstand op de voorganger te behouden.
Provincie:
Tag(s):