zondag, 8. mei 2011 - 10:07

Veel belangstelling voor 60-jarige EHBO-vereniging Boxtel

Boxtel

De Croonpassage in het centrum van Boxtel stond zaterdag in het teken van het 60-jarige jubileum van de Boxtelse E.H.B.O. vereniging.

Vanaf 10.00 uur was de vereniging present met een standje en gaven belangstellende uitleg wat de vereniging allemaal kan en doet. Om 14.00 kwam ook de brandweer met een voertuig naar de Croonpassage om samen met de E.H.B.O. vereniging een demonstatie te geven.

Vanwege het prachtige weer was er veel belangstelling voor de E.H.B.O. vereniging en vooral voor de spectaculaire demonstratie. Er werd een ongeval geënsceneerd waarbij diverse gewonden waren gevallen. Zo was er een aanrijding tussen een auto en een fietser waarbij de fietser gewond raakte.

De auto reed vervolgens nog een voetganger aan waarna deze klem kwam te zitten tussen een boom en de auto. Ook in de auto raakten twee mensen bekneld. Tevens viel een nog voorbijkomende voetgangster die al op krukken liep. Leden van de E.H.B.O. vereniging ontfermden zich over de diverse slachtoffers en assisteerden de brandweer met het bevrijden van beiden personen uit de auto.

AED
Na afloop van de grote gezamenlijke demonstratie met de brandweer was er nog een kleine demonstratie van het reanimeren met een AED. Nadat enkele leden van de E.H.B.O. vereniging het zelf uitvoerig voor hadden gedaan mochten enkele omstanders het zelf eens proberen.

De jubilerende E.H.B.O. vereniging kan terug kijken op een geslaagde dag. Ter ere van het 60-jarige jubileum was er ’s avonds nog een feestavond voor de leden.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):