vrijdag, 23. september 2011 - 20:46 Update: 08-07-2014 0:27

Veel BN'ers bij première Miss Saigon

Utrecht

Vrijdagavond is de musical Miss Saigon in première gegaan. Met onder anderen Stanley Burleson (de Regelaar) en Brigitte Heitzer (Ellen) en nieuwe talenten Ton Sieben (Chris) en Na-Young Jeon (Kim).

Joop van den Ende Theaterproducties brengt vijftien jaar na de oorspronkelijke Nederlandse premièredatum, de musicalklassieker Miss Saigon terug naar Nederland. Hits als ‘Why God Why’, ‘Bui Doi’ en ‘Sun and Moon’ zullen weer in het theater te horen zijn. In een vernieuwde enscenering is Miss Saigon, dit keer slechts voor een beperkte periode van 6 maanden, exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht.

Miss Saigon beleefde op 24 november 1996 haar tot nu toe enige Nederlandse première in het Circustheater in Scheveningen. Na 908 voorstellingen en 1.559.605 bezoekers viel het doek definitief op 4 juli 1999. De hoofdrollen werden destijds gespeeld door onder anderen Linda Wagenmakers (Kim), Tony Neef (Chris) en Willem Nijholt (De Regelaar).

Verhaal

Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnam oorlog en de eerste jaren daarna. De Amerikaanse soldaat Chris wordt verliefd op het Vietnamese meisje Kim, na een ontmoeting in de nachtclub Dreamland. Dreamland staat onder leiding van de Regelaar die alles doet om zijn visum voor Amerika te krijgen. Tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft.
Categorie:
Tag(s):