dinsdag, 14. juni 2011 - 15:49

Veel gezinnen weten niet wat vakantie kost

Den Haag

Driekwart van de Nederlandse gezinnen weet niet voor vertrek hoeveel de hele vakantie gaat kosten. Ook over een dagbudget tijdens de reis wordt van te voren nauwelijks nagedacht.

Slechts één op de tien gezinnen houdt tijdens de vakantie de uitgaven dagelijks bij, een derde doet het af en toe en de helft van de gezinnen houdt niets bij. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken uitgevoerd door TNS NIPO. Om consumenten ook financieel goed voorbereid op vakantie te laten gaan, is vanaf vandaag de Checklist Wijzer in geldzaken op vakantie beschikbaar.

Een kwart van de vakanties pakt duurder uit. Zonder discussie…
Ruim 80% van de gezinnen weet achteraf wat de vakantie in totaal ongeveer heeft gekost. Voor een kwart pakt dit hoger uit dan van te voren gepland of verwacht, waarbij het geen verschil maakt of er vooraf wel of geen budget is opgesteld. Gemiddeld pakt de vakantie voor deze mensen 20% duurder uit. Gelukkig leveren de vakantiekosten weinig discussie op binnen het gezin. slechts 7% heeft vooraf discussie over de hoogte van de kosten en 3% heeft tijdens de vakantie discussie over de uitgaven.
Provincie:
Tag(s):