maandag, 21. november 2011 - 8:37

Veel hinder op de weg door dichte mist

In bijna het hele land ondervinden weggebruikers veel hinder van het mistige weer. Even voor 08:00 uur stond er ruim 400 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag.

Normaal gesproken is het drukste moment van de maandagochtendspits pas rond 08:45 uur. De verwachting is dan ook dat de totale filelengte nog zal oplopen.

Vanwege de mist zijn in bijna het hele land spitsstroken afgesloten. Rijkswaterstaat kan vanwege het slechte zicht de veiligheid niet garanderen. Dit levert op de bekende knelpunten veel langere files op dan gebruikelijk. Bovendien moet het verkeer in het noorden en oosten van het land rekening houden met aanvriezende mist, wat verraderlijke situaties op kan leveren.

Opvallend genoeg gebeuren er relatief weinig aanrijdingen tijdens maandagochtendspits, wat nog meer vertraging gelukkig beperkt. Vooralsnog ging het alleen volkomen mis op de N33. Daar gebeurde even voor 08:00 uur een aanrijding ter hoogte van Veendam, waarna de rijbaan in beide richtingen werd afgesloten.

Overigens deden zich opvallend weinig ongevallen voor op snelwegen: tussen zes en acht uur werden 8 aanrijdingen gemeld. De VID concludeert dat veel mensen hun snelheid hadden aangepast.

Schiphol annuleert tientallen vertrekkende vluchten

Ook luchthaven Schiphol heeft maandagochtend last van dichte mist. Een tiental vertrekkende vluchten is hierdoor geannuleerd. Dat heeft Luchtverkeersleiding Nederland gemeld, zo bericht RTL Nieuws.

Ook vluchten naar landen als België en Engeland hebben problemen, omdat ook daar de luchthavens met mist kampen.

Luchtverkeersleiding Nederland adviseert passagiers contact te houden met de luchtvaartmaatschappijen en op de teletekst te kijken voor actuele vluchtinformatie.
Provincie:
Tag(s):