zaterdag, 8. januari 2011 - 17:26

Veel kite-surfers in de problemen door harde wind op zee

Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee hebben reddingsdiensten zaterdag de handen vol gehad aan kite-surfers die in de problemen waren geraakt door de harde wind.

Om 14.35 uur ontving het Kustwachtcentrum Den Helder de melding dat een kite-surfer bij Wijk aan Zee in problemen zou zijn. Hierop werd direct de reddingboot van station Wijk aan Zee van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd. Twintig minuten later bleek dat de betrokken surfer toch het strand had weten te bereiken.

Op dat moment verleende de reddingboot assistentie aan een tweede surfer, die eveneens in problemen was gekomen. Of dat nog niet genoeg was kwam er ook een melding binnen dat op het strand een surfplank met zeil was aangetroffen.

Vervolgens werden ook de reddingboten van de KNRM stations IJmuiden en Egmond aan Zee ingezet, alsmede een helikopter van defensie. Nadat de tweede surfer ook op strand was afgezet, werd met 4 reddingboten en een helikopter een zoekactie op touw gezet in een door het Kustwachtcentrum opgemaakt zoekgebied. Tijdens de zoekactie werd een 3e surfer geholpen door de reddingboot van Wijk aan Zee en haalde het kusthulpvoertuig van de KNRM op verzoek van de reddingboten 2 bodyboarders uit het water die in de weg zaten voor de zoekactie.

Om 15.35 uur meldde de eigenaar van de surfplank dat hij voor Wijk aan Zee zonder spullen aan strand was gekomen. Zijn omschrijving van plank en zeil klopte met de gegevens die bij het Kustwachtcentrum bekend waren.Vervolgens werd de zoekactie afgeblazen.
Provincie:
Tag(s):