vrijdag, 15. juli 2011 - 12:48 Update: 05-09-2018 12:09

Veel overlast door storm en regen regio Rotterdam

Rotterdam/Schiedam

De storm, die donderdag over de regio Zuid-Holland is heen gegaan leidde ertoe dat er op diverse plaatsen bomen omwaaiden, zowel op wegen, als op auto's, of zelfs tegen huizen aan.

Ook regende het de hele dag door, wat voor veel overlast zorgde. Diverse woningen liepen onder water, en ook enkele wegen kwamen blank te staan. Hierdoor moesten zelfs bijna de gehele dag belangrijke toegangswegen worden afgesloten.

In Schiedam ging het hier om de 'S-Gravelandseweg, onder het spoor door, en op de Nieuwe Damlaan, bij het politiebureau. Ook de trams in Schiedam hadden last van de regen: het spoor het eindpunt Woudhoek (lijn 21) liep onder water, waardoor de trams niet meer verder konden.

De brandweer kreeg de hele dag door tientallen meldingen te verwerken, voornamelijk van stormschade en wateroverlast. Er werd zelfs opgeschaald naar GRIP 1 in Rotterdam, omdat een 60 meter hoge schoorsteen dreigde om te vallen. Het gevaarte is halverwege geknikt, en staat scheef. Vrijdag is begonnen met het slopen ervan nadat de harde wind was gaan liggen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):