zondag, 6. november 2011 - 21:24

Veel uitkeringsfraude Zwolle door verzwijgen werkelijke woonsituatie

Zwolle

De sociale recherche van de gemeente Zwolle heeft het afgelopen kwartaal voor € 188.601,- aan uitkeringsfraude opgespoord. Dit heeft de gemeente Zwolle bekendgemaakt.

Er zijn negentien uitkeringen beëindigd omdat de werkelijke woonsituatie werd verzwegen. Daarnaast gaf een aantal mensen inkomsten uit werk niet op en verzwegen vier personen hun detentie.

Samenwonen
Een Zwols stel woonde al twee jaar samen, de man had echter al vier jaar geen vaste- woon of verblijfplaats. Zij ontvingen ten onrechte ruim € 13.350,--. Dit bedrag is teruggevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Ook een 27-jarige vrouw en een 31-jarige man worden verdacht van uitkeringsfraude over de jaren 2008-2011. De vrouw ontving een uitkering als alleenstaande. Uit onderzoek van de sociale recherche bleek echter dat beiden samenwoonden. Zij ontvingen ten onrechte € 37.762,--. Ook dit bedrag wordt teruggevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt.

Zwart werken
Een 49-jarige man had naast zijn uitkering ook inkomsten uit criminele activiteiten. Hierdoor ontving hij ten onrechte € 82.708,-- teveel aan bijstand. Dit bedrag wordt teruggevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt en is er beslag gelegd op enkele goederen.
Provincie:
Tag(s):