donderdag, 3. maart 2011 - 10:43

Veel Utrechtse Chinezen besmet

Utrecht

Leverziekten, veroorzaakt door het Hepatitis B en C-virus, zijn een veelvoorkomend en groot gezondheidsprobleem voor Chinezen.

Ongeveer tien procent van de Chinese Nederlanders is besmet. Om de leverziekten te bestrijden, voeren het Nationaal Hepatitis Centrum (NHC) en de gemeente Utrecht (GG&GD) een grootschalige voorlichtings- en vaccinatiecampagne. Wethouder Volksgezondheid, Victor Everhardt geeft zaterdag 5 maart om 10.15 uur het startschot voor de eerste screeningsdag.

Doel van de campagne is de circa 2.500 in de gemeente Utrecht woonachtige Chinezen te informeren over Hepatitis B en C, de gevolgen ervan en hoe de ziekten te behandelen en te voorkomen zijn. De initiatiefnemers roepen Chinezen van 18 jaar en ouder op hun bloed te laten testen om vast te stellen of zij al dan niet besmet zijn met Hepatitis B of C. Afhankelijk van de uitslag kunnen zij zich dan laten vaccineren. De NHC en GG&GD werken nauw samen met het Diakonessenhuis en het Universitair Medisch Centrum Utrecht, waar mensen die besmet zijn met het virus naar doorverwezen worden voor nader onderzoek en eventuele behandeling.
Provincie:
Tag(s):