vrijdag, 27. mei 2011 - 14:31

Veertien snorders betrapt bij controle Amsterdam-Zuidoost

Amsterdam

Bij een grote controle woensdagmiddag in de omgeving van het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost zijn onder andere 14 snorders betrapt en 4 mensen aangehouden die teveel hadden gedronken. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De controle was met name gericht op het achterhalen van snorders, voertuigen waarmee iets mis was, en personen die nog boetes of belastingheffingen hadden openstaan.

Daarbij schreven de politie Amsterdam-Amstelland en het KLPD een kleine honderd mini-processen-verbaal uit, onder andere voor technische gebreken, rijden zonder rijbewijs, onverzekerd rijden en gevaarlijk rijgedrag.

Ook kon 2000 euro aan boetes worden geïnd en twee mensen aangehouden wegens overtreding van de ID-wet en een eerdere mishandeling. De deelnemende rijks- en gemeentebelastingen konden 52.500 aan onbetaalde heffingen innen en namen in totaal 19 voertuigen in beslag.

'Erg dure auto'
De inspectie voor Verkeer en Waterstaat schreef twee boetes uit aan taxichauffeurs die reden zonder chauffeurspas of rittenstaat. De Dienst Werk en Inkomen tot slot zal naar zes personen een vervolgonderzoek instellen: drie van hen reden in een erg dure auto vergeleken met de uitkering die zij ontvangen.
Provincie:
Tag(s):