maandag, 4. april 2011 - 21:17

Veilig de kroeg in tijdens Way Out 2011

Hoogeveen

Veilig uitgaan is te leren! Dat is de centrale boodschap van Way Out 2011.

Ruim 300 leerlingen van het Roelof van Echten College volgen diverse lessen en workshops in het kader van ‘veilig uitgaan.’ Het project is maandagavond afgesloten met een gezamenlijke excursieavond voor zowel leerlingen als ouders in het Hoogeveense uitgaansleven. De gemeente ondersteunt en faciliteert het project.

Way Out is bedoeld voor alle derdejaars leerlingen van het Roelof van Echten College. In het eerste deel van het project volgen de scholieren een aantal lessen, voorstellingen en een workshop Luisteris van de NS. Het tweede deel is een afsluitende projectavond in het centrum van Hoogeveen, waar leerlingen diverse workshops krijgen aangeboden.
Het project maakt leerlingen bewust van de risico’s tijdens het uitgaan en leert ze hoe zij dergelijke risico’s kunnen vermijden. Zo moet de kans op slachtofferschap van jongeren als gevolg van geweld in het uitgaansleven teruggedrongen worden. Ook wordt aandacht besteed aan de gezondheidsrisico’s van alcohol- en drugsgebruik. Daarnaast bevordert Way Out alternatieve vormen van uitgaan, waarbij beweging en cultuur voorop staan.

Naast lessen en workshops voor leerlingen worden ook de ouders van de scholieren in het project betrokken. Zo’n 150 ouders volgen een workshop van Verslavingszorg Noord-Nederland en doen mee aan een forum in bioscoop Luxor in Hoogeveen met stellingen over uitgaan. Het forum bestaat uit afgevaardigden van de gemeente, politie, Koninklijke Horeca Nederland en het Roelof van Echten College.

Way Out is een jaarlijks terugkerend project, waarin alle derdejaars leerlingen en ouders van het Roelof van Echten College workshops volgen met als thema ‘veilig uitgaan.’ Het project wordt aangeboden in samenwerking met diverse horecagelegenheden in Hoogeveen, met workshops van politie, brandweer, ambulancedienst, Bureau Halt, Veilig Verkeer Nederland, SWW, De Dansschool, Wilskracht en de gemeente Hoogeveen. Wat het project verder uniek maakt, is dat alle workshophouders en horecagelegenheden belangeloos meewerken aan deze projectavond.
Provincie:
Tag(s):