donderdag, 20. januari 2011 - 9:34

Veiligheidskoffer signaleert ontploffingsgevaar in henneploods

Heerlen

Bij de ontdekking van een henneppplantage in een loods aan de Voskuilenweg in Heerlen, is de politie dinsdagmiddag op een gevaarlijke situatie gestuit.

De agenten merkten al aan de buitenzijde dat er sprake was van veel warmte-ontwikkeling in de loods. Omdat zij waren uitgerust met de speciale veiligheidskoffer waarin onder meer een CO2-meter zit, konden de agenten vaststellen dat er sprake was van een hoge CO2-waarde. Daarop besloten de agenten de brandweer erbij te halen. Die constateerde bij het openmaken van de loods dat er sprake was van mogelijk ontploffingsgevaar. Pas nadat de loods voldoende was geventileerd, konden de agenten aan de slag met het ontmantelen van de plantage. In totaal werden 560 planten en kweekapparatuur in beslag genomen.


De politie maakt sinds het voorjaar van 2010 gebruik van zogenaamde veiligheidskoffers, die zijn bestemd voor hennepcontroles. Naast een CO2-meter, die ook het zuurstofgehalte en het ammoniakgehalte kan meten, bevat de veiligheidskoffer een electriciteits-/spanningsmeter en een afstandmeter. Met behulp van de veiligheidskoffer lopen politieagenten aanzienlijk minder risico, wanneer zij een pand betreden waarin de aanwezigheid van een hennepplantage wordt vermoed.
Provincie:
Tag(s):