dinsdag, 6. september 2011 - 21:42 Update: 08-07-2014 0:27

Veiling prive-collectie Jan des Bouvrie levert 1,2 miljoen op

Amsterdam

Christie’s veiling van 200 kunstwerken uit de privé-collectie van Jan en Monique des Bouvrie is met een opbrengst van €1,2 miljoen succesvol verlopen. Dit heeft Christie’s dinsdag bekendgemaakt.

Ram
Topstuk was met een opbrengst van €85,000 een levensgrote ram gemaakt door de Franse beeldhouwer Francois-Xavier Lalanne. Het bijbehorende schaap verdriedubbelde eveneens de schatting voor €70,600, terwijl de top 3 van de veiling met €67,000 gecompleteerd werd door een wit papier-maché relief van Jan Schoonhoven.

Jan des Bouvrie maakte de veiling mee en reageerde verheugd: ‘Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje trots op ben dat ik, getuige de goede opbrengst, al 40 jaar een goed oog heb.’

Des Bouvrie was in Nederland een van de eersten die kunst en meubels combineerde tot een integraal interieur en is met zijn partner Monique een fanatiek verzamelaar van hedendaagse kunst.

Opruiming
Om de 10 jaar maakt hij in zijn collectie ruimte vrij voor de aanschaf van de allernieuwste kunst. Christie’s Chairman Jop Ubbens: ‘Wij herhalen dit feestje graag in 2021, maar hopen Jan in de tussentijd ook nog veel te zien!’.
Categorie:
Tag(s):