donderdag, 10. maart 2011 - 11:24 Update: 08-07-2014 1:00

Vejinovic kiest definitief voor Oranje; Te Wierik geloofde het eerst niet

(Elf Voetbal) Een primeur. Twee spelers van Heracles Almelo zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Het team van bondscoach Cor Pot speelt op 25 maart in Sittard tegen Jong Duitsland.

Voor Marko Vejinovic betekent de selectie dat hij definitief voor Oranje heeft gekozen. Pot geeft in De Telegraaf aan dat hij een gesprek met de middenvelder van Servische komaf voerde en daarbij zijn beschikbaarheid voor Nederland kenbaar heeft gemaakt. "Vejinovic heeft al eerder jeugdinterlands gespeeld en heeft tegenover mij aangegeven voor Jong Oranje te willen spelen als hij wordt geselecteerd. Als hij niet wordt geselecteerd, kiest hij voor Servië, maar dat is logisch", aldus bondscoach Cor Pot. Eind vorig jaar zat hij ook al in de voorselectie, maar toen moest hij direct weer afzeggen met maagproblemen.

Voor Mike te Wierik betekende zijn selectie sowieso een primeur. De 19-jarige verdediger werd gisteren na de bekendmaking ook massaal toegezongen en toegejuicht door zijn ploeggenoten in de kleedkamer, toen het nieuws het Polman Stadion binnen sijpelde. "Ik ben er enorm blij mee", zegt hij op de website van de club. "Ik heb nog nooit eerder ergens bij gezeten. Ik hoorde het nieuws van de trainers Peter Bosz en Rene Kolmschot en ik geloofde het eerst niet. Ik dacht dat ze Oranje onder 19 misschien bedoelden, maar het was toch echt de voorlopige selectie van Jong Oranje. Het is nog afwachten of ik ook bij de definitieve groep zit, maar dit is al mooi meegenomen."
Categorie:
Tag(s):