dinsdag, 29. maart 2011 - 9:20

Verandering gassamenstelling mag geen probleem zijn voor consument

Den Haag

De consument mag geen nadelige gevolgen ondervinden wanneer de samenstelling van het aardgas verandert. Overigens is daar voor kleingebruikers de komende tien jaar nog geen sprake van.

Dit schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een brief aan de Tweede Kamer op basis van het onderzoeksrapport ‘Gaskwaliteit voor de toekomst’.

Op de lange duur is het onvermijdelijk dat de samenstelling van het gas in Nederland verandert. De gasvoorraad in Nederland raakt op. Er wordt nu al gas per pijpleiding uit Rusland en Noorwegen ingevoerd. In de toekomst kan ook LNG uit bijvoorbeeld het Midden-Oosten of Afrika worden betrokken. Verder zal er ook biogas en groen gas worden geproduceerd.

Gebruikers krijgen een redelijke overgangsperiode om zich aan te passen aan de veranderde gassamenstelling. Veiligheid en gemak voor de consument staan daarbij voorop. Om de aanpassing zo makkelijk mogelijk te maken, wil minister Verhagen snel duidelijkheid bieden over de toekomstige samenstelling van het aardgas.
Provincie:
Tag(s):