woensdag, 30. november 2011 - 8:51 Update: 08-07-2014 0:55

Verbaasde Ten Have: 'De club was bestuurlijk op koers'

(ElfVoetbal)Dat de overige vier leden, buiten Johan Cruijff, van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax niet zomaar het bijltje erbij neer zullen gooien, blijkt maar weer eens uit recente uitspraken van voorzitter Steven ten Have. De meest bekritiseerde commissaris kan gewoon niet geloven dat aan hem gevraagd is de 'eer aan zichzelf te houden'.

In het Algemeen Dagblad reageert Ten Have voor het eerst uitgebreid op de gezamenlijke beslissing van de ledenraad om het vertrouwen op te zeggen in de voledige rvc. Dat kwam voort uit de lange vergadering die afgelopen maandagavond in de ArenA werd gehouden.

Vervolgens werden de leden van de rvc op de hoogte gesteld van dit oordeel. Dit tot grote onvrede van Ten Have. "Ik word diep in de nacht gebeld, wat qua tijd verder niet zo erg is, maar het was een nogal rommelig telefoontje, een rommelige mededeling. Daarna bleef het tot nu toe doodstil. Het was buitengewoon bizar. Ik bedoel, ik verbeeld me niks, maar zo gaat dit toch niet?"

"Ik werd gebeld door de waarnemend voorzitter van de ledenraad, Rob Been junior", vervolgt Ten Have zijn betoog in de krant. "Die was een paar maanden geleden voorzitter van de commissie die de huidige commissarissen benoemd heeft. Een commissie waarin ook Keje Molenaar verantwoordelijkheid droeg. Deze Rob Been belt me en vraagt na een onsamenhangend verhaal of 'wij de eer aan onszelf willen houden'. Dat kan bijna niet waar zijn."

Dat Ten Have, Marian Olfers, Paul Römer en Edgar Davids niet zomaar zullen opstappen, wordt nog eens extra onderstreept door de voorzitter van de rvc. "De club was bestuurlijk op koers, daar was kei- en keihard aan gewerkt door verstandige mensen met een enorme betrokkenheid bij de gehele club. De commissarissen hebben twee goede directies geproduceerd, eentje met Marco van Basten en eentje met Louis van Gaal. En dat in vier maanden tijd. Aan de mensen die dat werk geleverd hebben, wordt even gevraagd de eer aan zichzelf te houden. Raar. We zijn geschrokken. De raad van commissarissen en dus de club Ajax verkeert in een situatie van grote onduidelijkheid."
Categorie:
Tag(s):