vrijdag, 18. februari 2011 - 21:30

Verboden wapens, gestolen fietsen en vogels in beslag genomen

Almelo

Politieteam Almelo, hondenbrigade, recherche en afdeling drugs en wapens van Politie Twente heeft in samenwerking met een jachtopzichter en een ambtenaar van de NVWA zoekingen gedaan, op 16 en 17 februari, op drie adressen in Almelo.

Na een anonieme tip op woensdag 16 februari rond 20.20 uur dat vermoedelijk gestolen fietsen gestald werden in een garagebox aan George Breitnerstraat, is de politie Twente direct een onderzoek gestart.

In de garagebox werden verschillende verboden wapens aangetroffen, waaronder stroomstootwapens, boksbeugels en balletjespistolen. Daarnaast werd 119 gram hennep aangetroffen. Ook stonden er zes fietsen, die alle vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Van twee fietsen is aangifte van diefstal gedaan. De drie aanwezige verdachten, een 46-jarige Almeloër, een18-jarige Almeloër en zijn 18-jarige Almelose vriendin zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten. Alle goederen zijn in beslag genomen en zullen op herkomst worden onderzocht.

Na het aantreffen van deze goederen is ook zoeking gedaan in een woning en schuur van de 46-jarige aan de Witvoetstraat. Hier werden onder meer vuurwerkpatronen, een vuurwerkpistool en een handkruisboog aangetroffen. In de schuur werd materiaal aangetroffen voor het fabriceren van vogelkooitjes en vangkistjes. In de volière zaten verkeerd geringde goudvinken. Alle goederen zijn in beslag genomen en zullen op herkomst worden onderzocht. De NVWA heeft de vogels in beslag genomen en maakt proces-verbaal op van hun bevindingen.

Tijdens de zoeking aan de Witvoetstraat zien agenten in de aangrenzende tuin van een woning aan de Gravenstraat een verboden gereedstaand mistnet. En in een hokje een putter en een sijs. De NVWA heeft alle materialen en vogels in beslag genomen en maakt proces-verbaal op tegen de 64-jarige bewoner.
Provincie:
Tag(s):