woensdag, 13. april 2011 - 12:33

Verdachte doodslag naar Pieter Baan Centrum

Utrecht

Een 20-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht van doodslag op 19-jarige man moet voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald tijdens een pro forma zitting.

Het slachtoffer werd op 12 januari dit jaar dood gevonden langs de A27 bij Hollandsche Rading. Het Openbaar Ministerie heeft een voorlopige dagvaarding uitgebracht. Naast de verdenking van doodslag wordt de verdachte onder meer een gijzeling verweten. Hij zou voorafgaand aan de fatale schietpartij het latere slachtoffer en een andere persoon gegijzeld hebben.

De officier van justitie vond opname in het Pieter Baan Centrum noodzakelijk, omdat de verdachte totnogtoe aan een psycholoog en psychiater niets heeft willen zeggen over het gebeurde in januari. De raadsvrouw van de verdachte verzette zich hiertegen, maar de rechtbank oordeelde anders.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Het onderzoek in het Pieter Baan Centrum gaat vermoedelijk enkele maanden duren. Politie en Openbaar Ministerie zijn ook nog met andere onderzoekshandelingen bezig. Bij de rechter-commissaris zullen in ieder geval nog vier getuigen worden gehoord.
Provincie:
Tag(s):