donderdag, 29. september 2011 - 9:20

Verdachte gaat opnieuw de fout in met internetverkoop vuurwerk

Breda

De politie heeft dinsdag een 22-jarige man uit Breda aangehouden voor het verkopen van zwaar vuurwerk via internet. De man werd eind 2010 aangehouden voor hetzelfde vergrijp. In beide gevallen verstuurde hij het vuurwerk via de post, wat extreem gevaarlijke situaties opleverde. De verdachte is in verzekering gesteld.

Agenten hielden de 22-jarige verdachte dinsdagmiddag aan in de Boschstraat. De man opende dit jaar voor de tweede keer een webshop voor de verkoop van zeer zwaar vuurwerk. Hij liet het zware vuurwerk via de post bezorgen vanuit het buitenland. De politie startte een onderzoek en hield de man opnieuw aan. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eerder werd in Amsterdam al een busje met Polen aangehouden door de douane. In het busje werd 400 kilo vuurwerk aangetroffen. Dit is in beslag genomen en het vuurwerk kon in verband worden gebracht met de webshop van de Bredanaar. Ook werd bij een koeriersbedrijf een pakket onderschept met hierin zeer zwaar vuurwerk. Ook dit is in beslag genomen.

De man wordt ervan verdacht met de verkoop van het zware vuurwerk mensen opzettelijk in gevaar te hebben gebracht. Het versturen van explosieven per post is verboden.
Provincie:
Tag(s):