vrijdag, 25. november 2011 - 19:36

Verdachte gewelddadige overval woning voor rechter

Twello

Vrijdag is een 25-jarige man uit Eerbeek voor de rechter verschenen omdat hij verdacht wordt van het overvallen van een gezin in Twello, op 30 augustus 2009. Zijn vermoedelijke mededader van destijds is inmiddels overleden.

De overval is gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag 30 augustus 2009. Er werd een blauwe Opel Astra en een geldbedrag buitgemaakt. Buurtbewoners werden die nacht rond 03:30 uur wakker door hulpgeroep. In de woning van het gezin werden drie vastgebonden mensen aangetroffen, een vader, moeder en hun (volwassen) zoon. Het gezin bleek te zijn overvallen door twee gewapende mannen, die hen met een vuurwapen bedreigden. De vader is bij de overval gewond geraakt toen hij door één van de overvallers werd geslagen. De overige gezinsleden raakten lichtgewond omdat ze waren vastgebonden.

De politie startte een uitgebreid onderzoek en het kenteken van de gestolen auto is meteen breed verspreid. De gestolen auto werd dezelfde nacht nog aangetroffen in Apeldoorn, zonder daders. Ondanks alle inspanningen zijn de daders in de periode na de overval niet gevonden.

Na uitgebreid speurwerk door de regionale recherche kwam op een gegeven moment toch een verdachte in beeld. De 25-jarige man uit Eerbeek is in mei 2011 aangehouden, in een Huis van Bewaring waar hij op dat moment al een straf uitzat voor een ander geweldsdelict.

Omdat het onderzoek daarna nog doorliep is zijn aanhouding niet eerder gemeld. Tijdens het verdere onderzoek werd duidelijk dat de vermoedelijke mededader van de man inmiddels een (natuurlijke) dood gestorven is. De 25-jarige verdachte heeft bekend de overval in Twello gepleegd te hebben.

Het overvallen gezin is geïnformeerd over de ontwikkelingen in het onderzoek en was vrijdag ook aanwezig bij de rechtszaak.
Provincie:
Tag(s):