woensdag, 29. juni 2011 - 21:23

Verdachte in onderzoek dood Derk Kiers aangehouden

Wildervank

De 41-jarige Tjark E. uit Veendam is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank. E. was een vriend van Kiers en was al verdachte in het onderzoek.

Volgens de politie is de aanhouding het gevolg van nieuwe informatie die afkomstig is uit het politieonderzoek. De verdachte zal worden gehoord over zijn mogelijke aandeel bij de dood van Kiers.

Het onderzoek, waarbij 15 rechercheurs betrokken zijn, richtte zich de afgelopen tijd voornamelijk op de kennissen van Kiers. Eerder werden de 37-jarige ex-vriendin van Kiers en een 29-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van de Wildervanker. Beide verdachten zijn in vrijheid gesteld, maar nog steeds verdachte. Tjark E. is eveneens een bekende van beide verdachten.

Kiers werd op 3 januari 2011 dood gevonden in zijn woning aan de Sportterreinstraat en bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. In de nacht van 1 op 2 januari hebben getuigen nog een ruzie achter de woning van Kiers waargenomen.

De Hoofdofficier van Justitie in Groningen heeft begin maart een beloning van 10.000 euro uitgeloofd, voor de tip die rechtstreeks leidt tot aanhouding van de dader van de moord op de 41-jarige Derk Kiers uit Wildervank. Tot nu toe heeft de beloning nog niet tot de gouden tip geleid. De beloning is nog altijd van kracht.
Provincie:
Tag(s):