donderdag, 30. juni 2011 - 0:04

Verdachte in riool

Ochten

In de vroeg uren van de dinsdagochtend gaven politieagenten op de Hoefweg in Ochten een bestelauto een stopteken.

In plaats van te stoppen maakte de auto vaart en reed een parkeerterrein op. Agenten zagen dat de portieren aan zowel de bestuurders- als de bijrijderskant open gingen. Daarop sprongen in totaal 3 mannen uit de nog rijdende auto. De bestelauto reed vervolgens rechtdoor een ondiepe sloot in.

De agenten zetten te voet de achtervolging in. De bestuurder stak een weg over en sprong vervolgens over een sloot, waarna hij uit het zicht verdween. De andere twee inzittenden waren intussen weggerend richting de Waalbanddijk. Agenten zagen hen nog over een hoog hek met prikkeldraad klimmen maar bij het verder afzoeken van de omgeving werden deze twee niet meer aangetroffen.

Toen agenten de achtergebleven bestelauto aan nader onderzoek onderwierpen, troffen zij diverse, waarschijnlijk van inbraak afkomstige, goederen aan. De bestelbus werd afgevoerd en zal aan nader technisch onderzoek onderworpen worden.

Nadat de auto was afgevoerd, namen agenten opnieuw een kijkje in de omgeving, in de hoop de verdachten alsnog aan te treffen. Op dat moment kwam via de centrale meldkamer een bericht van een oplettende burger dat hij één van de mogelijke verdachten in een sloot aan de Bonegraafseweg had gezien. De agenten troffen daar inderdaad een spoor van slib en water aan, dat zij gemakkelijk konden volgen tot aan een ca. 300 meter lange rioleringsbuis.

Een hondengeleider kwam ook ter plaatse, waarna alle agenten de verschillende toegangen tot het riool afzochten. Kort daarna zag één van de agenten de bestuurder inderdaad in de rioolbuis zitten. Nadat de verdachte was aangeroepen, kroop hij uit de rioolbuis en werd aangehouden. Het bleek te gaan om een 33-jarige Roemeen. De twee andere verdachten zijn tot op heden nog niet aangehouden.
Provincie:
Tag(s):