maandag, 3. oktober 2011 - 13:21

Verdachte misdrijf Polderweg Schiedam aangehouden

Schiedam

Het rechercheteam dat het misdrijf op de Polderweg onderzoekt heeft zondagavond een 39-jarige man uit Chorzow (Polen) aangehouden. 'Dat gebeurde na uitvoerig onderzoek in de buurt van Eindhoven', meldt de politie maandag.

De 35-jarige Marek Leszczynski uit het Poolse Elblag werd zondagochtend 24 juli levenloos aan de Schiedamse Polderweg aangetroffen. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

Het rechercheteam heeft de eerste weken van het onderzoek alles op alles gezet om achter de identiteit van de man te komen. Daarbij werd ook nadrukkelijk buiten de landsgrenzen gekeken.

Nadat het team informatie kreeg die naar Polen leidde, konden familieleden aldaar het slachtoffer door middel van in Nederland gemaakte foto's identificeren.

Het opvragen van camerabeelden uit de omgeving leverde uren aan beeldmateriaal op dat is uitgekeken. Het programma Opsporing Verzocht heeft meerdere malen aandacht besteed aan het misdrijf.

Hierbij werden ook beelden van mogelijk belangrijke getuigen getoond. Zij hebben zich, evenals een paar vissers die in de nacht van 23 op 24 juli in de omgeving waren, nog niet gemeld.

De 39-jarige verdachte wordt momenteel verhoord. Naar de exacte toedracht van het misdrijf wordt een nader onderzoek verricht.

Mensen die meer informatie hebben over dit misdrijf en nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam Polderweg op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):