donderdag, 24. november 2011 - 14:35

Verdachte moord Mientjes veroordeeld tot levenslang

Arnhem

Woensdag 23 november heeft de rechtbank in de Marokkaanse stad Nador de 35-jarige Marokkaan Fouad El M. veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de dubbele moord op 2 vrouwen in 2003 in Nijmegen.

De politie Gelderland-Zuid en het Openbaar Ministerie in Arnhem hebben verheugd kennis genomen van deze veroordeling. Begin 2011 is het strafdossier en daarmee de strafvervolging van deze verdachte overgedragen aan de Marokkaanse justitie. Politie en OM zijn tevreden over de goede samenwerking tussen de Nederlandse en Marokkaanse politie, justitie en autoriteiten. Met als gevolg van de jarenlange inspanningen in deze zaak een veroordelend vonnis.

Met deze uitspraak is voor de nabestaanden voorlopig (behoudens hoger beroep) een bevredigend einde gekomen aan de juridische procedure.
De rechters in Nador behandelden de zaak woensdag. De officier van justitie eiste de doodstraf. De verdachte heeft zich op zitting beroepen op zijn zwijgrecht. De rechters vonden dat er in het dossier voldoende bewijs zat voor de dubbele moord en legde een levenslange gevangenisstraf op.

De veroordeelde heeft de mogelijkheid om hoger beroep in te stellen.
Provincie:
Tag(s):