donderdag, 23. juni 2011 - 12:52

Verdachte moordzaak Sneek in Nederland

Sneek

Woensdagavond 22 juni 2011 is de 42-jarige man uit Denekamp door de Belgische autoriteiten overgeleverd aan Nederland. De man wordt ervan verdacht op vrijdag 17 juni rond 06.00 uur een 27-jarige vrouw uit Sneek te hebben vermoord.

Daarnaast wordt hij verdacht van poging moord op twee personen c.q. brandstichting in Jislum. Dit feit vond plaats op donderdag 16 juni, eveneens in de vroege ochtend. De slachtoffers van dit incident zijn hierbij niet gewond geraakt.

Deze feiten speelden zich af in relationele sfeer. Er was geen familieband tussen het 27-jarige slachtoffer en de twee slachtoffers uit Jislum.

Het 27-jarige slachtoffer is door geweld om het leven gebracht. Over de doodsoorzaak kan in het belang van het onderzoek geen informatie worden verstrekt. Het Nederlands Forensisch Instituut heeft inmiddels sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, waarna het kon worden vrijgegeven.

De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Leeuwarden. Dan wordt besloten of hij in voorarrest blijft. Het onderzoek is in volle gang. Er werken nog 25 rechercheurs aan de zaak.
Provincie:
Tag(s):