maandag, 28. maart 2011 - 22:33

Verdachte poging overval Zevenaars cafetaria opgepakt

Zevenaar

Rechercheurs van het regionale overvallenteam van de politie Gelderland-Midden hebben maandagochtend 28 maart een verdachte opgepakt voor de poging tot overval op een cafetaria in februari in Zevenaar. Het gaat om een 21-jarige man uit die plaats.

Vrijdagavond 4 februari rond half elf probeerde een man onder dreiging van een steekwapen geld buit te maken in een cafetaria aan de Spaansmaat in de wijk Stegeslag in Zevenaar. Toen de medewerkster daar niet op in ging droop de overvaller af zonder buit. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak. Tijdens onderzoek kwam de 21-jarige verdachte uit Zevenaar in beeld. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie Gelderland-Midden heeft met ingang van 3 januari van dit jaar een offensief ingezet tegen gewapende overvallen. Een regionaal team van minimaal 12 rechercheurs doet onderzoek naar deze misdrijven. Gezien de grootte is dit team ook in staat bij nieuwe overvallen snel en met slagkracht op te treden. Het team wordt bovendien ondersteund door tal van specialisten op onder meer financieel en gedragskundig gebied. Ook wordt de surveillance gericht op woninginbraken en overvallen. Het korps zal bovendien met extra inzet informatie inwinnen over locaties en verdachte personen.

Het offensief houdt overigens niet alleen in het onderzoeken van gepleegde overvallen maar ook het voorkomen ervan. Daarbij zal de politie nog meer een beroep doen op inwoners om alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen. Verder zal de politie zoveel mogelijk op grond van informatie nieuwe overvallen verstoren.
Provincie:
Tag(s):