dinsdag, 13. december 2011 - 16:47

Verdachte schietpartij winkelcentrum gebruikte eigen dienstwapen

Almelo

Bij de schietpartij vrijdagavond in een supermarkt in winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo heeft de verdachte, een politieman in opleiding, zijn eigen dienstwapen gebruikt. Dat maakt het Openbaar Ministerie het OM zojuist bekend

Ook in de woning in Almelo, waar de verdachte na het incident levenloos werd aangetroffen, is dit wapen gebruikt. Dit kan na technisch en tactisch onderzoek met voldoende zekerheid worden gesteld. Bij het technisch onderzoek zijn hulzen die werden verkregen na proefschoten met het betreffende dienstwapen, vergeleken met de hulzen die zijn gevonden in de supermarkt en in de woning.

De Rijksrecherche en de regiopolitie Twente verrichten momenteel een feitenonderzoek naar het schietincident in de supermarkt, waarbij een 18-jarige medewerkster om het leven kwam. De Rijksrecherche maakt deel uit van het onderzoeksteam in verband met de betrokkenheid van een politiefunctionaris.

Vooralsnog is er geen aanwijzing gevonden voor betrokkenheid van een ander dan de overleden politieagent in opleiding. Het onderzoek richt zich dan ook op het scenario moord, gevolgd door zelfdoding.
Van belang is - zeker ook voor de nabestaanden - dat een compleet beeld wordt verkregen van de feiten en omstandigheden voorafgaand aan en tijdens deze daad. Pas nadat dit onderzoek is afgerond, kunnen nadere mededelingen worden gedaan. Bij de uiteindelijke berichtgeving over deze gebeurtenis speelt ook de privacybescherming van het slachtoffer en de vermoedelijke dader een rol.
Provincie:
Tag(s):