dinsdag, 22. maart 2011 - 19:38

Verdachte twaalf jaar oude overval gearresteerd na DNA-match

Breda

Rechercheurs hebben dinsdag een 32-jarige Tilburger gearresteerd vanwege een twaalf jaar oude zaak. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een woning in 1999 in Berkel-Enschot. Ook zou de man een woninginbraak in 2001 in Tilburg hebben gepleegd.

DNA-match
De feiten kwamen aan het licht door een DNA-match. Het genetisch celmateriaal van de man was opgenomen in de landelijke DNA-bank. De Tilburger zit een celstraf uit vanwege een niet betaalde geldboete en kon dus eenvoudig voor de overval en de inbraak worden aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Andere overval
Dat geldt ook voor een 19-jarige Bredanaar die dinsdag is aangehouden voor een overval op 26 januari 2011 op een woning aan de Olivier van Noortstraat in Breda. Direct na de overval werd in de nabijheid van de woning al een 21-jarige man uit Breda aangehouden, een 22-jarige Bredanaar is medio februari opgepakt. Beide verdachten zitten nog vast. In het onderzoek dat na de overval werd gestart, leidde het spoor naar het drietal.

Beide arrestaties van dinsdag werden verricht door rechercheurs van het zogeheten High Impact Crime Team van de politie Midden en West Brabant. Dit team, onder de paraplu van de divisie Recherche in Breda, is erg actief in het opsporen van voornamelijk overvallers.
Provincie:
Tag(s):