woensdag, 27. april 2011 - 16:00

Verdachte van doden agent en vriendin in Baflo langer vast

Baflo - Groningen

De 25-jarige Alasam S., die verdachte is in de zaak van het om het leven brengen van zijn vriendin en een 48-jarige agent van de Regiopolitie Groningen, blijft nog zeker 90 dagen in voorlopige hechtenis. Dit maakte Mathieu van Linde, advocaat van de verdachte, woensdag bekend.

Alasam S. wordt naast de moorden ook verdacht van poging tot doodslag op een 22-jarige agente en een 72-jarige inwoner van Baflo.

S. zou op 13 april j.l. eerst zijn vriendin om het leven hebben gebracht in een appartement. Toen een 48-jarige agent de verdachte aan wilde houden, kreeg hij het dienstwapen van de agent in handen en schoot de agent hiermee dood. In een vuurgevecht wat hierop volgde werd de agente en de burger geraakt.

De verdachte is door justitie in volledige beperkingen gesteld. Hierdoor mag de verdachte alleen contact hebben met zijn advocaat en geen gebruik maken van radio, TV of kranten.

Binnen de door de raadkamer verlening van 90 dagen, zal er een regie-zitting plaatsvinden. Wanneer de zaak inhoudelijk zal worden behandeld is volgen Van Linde nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):